На Донеччині діє 181 «Пункт незламності»

На Донеччині діє 181 «Пункт незламності»

Укрінформ
У Донецькій області наразі обліковується 181 «Пункт незламності», з настанням осінньо-зимового періоду вони будуть переведені в цілодобовий режим.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомила Донецька обласна військова адміністрація з посиланням на начальника ОВА Павла Кириленка.

«На території області (за винятком тимчасово окупованих територій) обліковується 181 «Пункт незламності». Станом на сьогодні, працюють в штатному режимі 36 «Пунктів незламності», та 145 «Пунктів незламності» переведено в сплячий режим із збереженням можливості поновлення їх роботи в найкоротші терміни»,- йдеться у повідомленні.

Зазначено, що з настанням осінньо-зимового періоду «Пункти незламності» будуть переведені в цілодобовий режим, місця розташування яких розповсюджуються по кожній громаді окремо. В ОВА підкреслили, що інформація не розповсюджується в цілому за область з міркувань безпеки, зокрема проведення бойових дій на території області.

Всього з початку роботи в Донецькій області «Пунктів незламності» до них звернулись за допомогою – 310 523 особи (за даними на 27.07.2023 включно).

В обладміністрації нагадали, що в «Пункті незламності» люди можуть зарядити свої пристрої, скористатись мережею інтернет (за наявності), випити гарячі напої (чай, кава) перебуваючи в мінімально комфортних умовах завдяки наявності альтернативного джерела опалення (твердопаливні котли, буржуйки). Будь-яка особа може прийти до початку комендантської години та перебувати в пункті до ранку.

Так, всі 181 «Пункти незламності» мають генератори, металеві печі «буржуйки» і «булер’яни», та 57 пристроїв Starlink для забезпечення інтернету.

Читайте також: Загарбники за добу поранили одного жителя Донеччини

Як повідомлялося, Донецька область постійно перебуває під обстрілами російських військ, щодня ворог убиває та травмує цивільних жителів, руйнує лікарні, школи, дитсадки, та різні інфраструктурні об'єкти.

Минулої зими Кремль намагався знищити цивільну енергетичну інфраструктуру України.

За словами Президента України Володимира Зеленського, Україна вже робить усе можливе, щоб наступної зими блекаут, пов'язаний із російськими обстрілами, не стався.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-