Керівників двох військкоматів на Рівненщині затримали через побиття військового

Керівників двох військкоматів на Рівненщині затримали через побиття військового

Відео
Укрінформ
У Рівненській області Державне бюро розслідувань викрило в побитті і знущанні над підлеглим керівників обласного і районного територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомило в Телеграмі.

За даними слідства, посадовці довідалися, що водій стрілецької роти однієї з військових частин Рівненського районного ТЦК та СП планує доповісти про їхні порушення під час служби. Вирішивши цьому завадити, вони побили чоловіка.

Встановлено, що керівник Рівненського обласного ТЦК сам бив військовослужбовця, тоді як керівник районного ТЦК знімав усе на телефон.

Читайте також: Зеленський про перевірку військкоматів: На особливому контролі 11 областей
Під час проведення "виховних заходів" у хід пішла бита. Посадовці також змушували потерпілого ставати навколішки й вимолювати пробачення.
У ході обшуків за місцем роботи, проживання й у транспортних засобах керівників центрів комплектування працівники ДБР виявили та вилучили мобільні телефони, один з яких належить потерпілому.

Відео: Державне бюро розслідувань

За місцем проживання керівника Рівненського обласного ТЦК виявлена бита, якою були завдані удари.

У керівника Рівненського районного ТЦК та СП вилучені вісім пакетів із білою речовиною, яка може бути амфетаміном, а також знаряддя для вживання наркотичних засобів.

Станом на цей час посадовець районного ТЦК затриманий. Йому оголошена підозра в незаконному зберіганні психотропних речовин з метою збуту у великих розмірах (ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України), що передбачає покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Керівнику обласного ТЦК та СП оголошена підозра в перевищенні військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинених в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 Криімнального кодексу України). Йому загрожує позбавлення волі терміном до 12 років.

Читайте також: За «схеми» ухилення від призову затримали посадовців військкоматів у трьох областях

Військовослужбовець теж затриманий.

Ініційоване звернення до слідчого судді щодо обрання затриманим запобіжних заходів і відсторонення від посад.

Як повідомляв Укрінформ, у Закарпатській області співробітник територіального центру комплектування та соціальної підтримки завдав тілесних ушкоджень дружині одного з військовослужбовців. Правоохоронці проводять досудове розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-