Прокурор з Харкова постане перед судом через хабар у $35 тисяч

Прокурор з Харкова постане перед судом через хабар у $35 тисяч

Фото
Укрінформ
Працівники ДБР направили до суду обвинувальний акт щодо прокурора однієї з окружних прокуратур Харкова і його пособниці, яких було викрито на хабарі у 35 тисяч доларів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

“Зловмисників було затримано “на гарячому”, під час отримання грошей у травні 2023 року спільно з СБУ. Прокурор запропонував громадянину за 35 тисяч доларів “допомогти” повернути нерухоме майно, яке у нього відібрали партнери по бізнесу. Він пообіцяв чоловіку, що розпочне кримінальне провадження, у межах якого на майно буде накладено судовий арешт та буде вилучена реєстраційна справа. Це дозволить повернути нерухомість”, - ідеться у повідомленні.

Отримувати гроші прокурор відправив свою співмешканку. Після того, як посередниця взяла хабар, обох зловмисників затримали працівники ДБР.

Прокурор та пособниця обвинувачуються в одержанні неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 368 КК). Санкція статті передбачає позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

Читайте також: Готівка та коштовне каміння: на Вінниччині керівник відділу податкової «погорів» на хабарі

Як повідомляв Укрінформ, у Чернівецькій області оголосили підозру ворожці та адвокату, які заволоділи 300 тис. доларів та підбурювали до надання хабаря фігуранта справи про розкрадання понад 15 млн грн бюджетних коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-