У Вінниці відкрили пам'ятник святому Якову, який став відправною точкою Camino Podolico

У Вінниці відкрили пам'ятник святому Якову, який став відправною точкою Camino Podolico

Фото
Укрінформ
У Вінниці 25 липня біля костелу Пресвятої Діви Марії Ангельської відкрили пам'ятник святому Якову, який став відправною точкою Camino Podolico - Подільського шляху святого Якова.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у департаменті маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради.

У Вінниці відкрили пам'ятник святому Якову, який став відправною точкою Camino Podolico / Фото: Олександр Лапін. Укрінформ

«Сьогодні, 25 липня за григоріанським календарем відзначається день святого Якова, тому саме сьогодні й відбулось відкриття присвяченої йому скульптури. Встановили її біля костелу Пресвятої Діви Марії Ангельської. Ця локація стала відправною точкою Camino Podolico – Подільського шляху святого Якова, який веде із Вінниці до Кам'янця-Подільського через Бар», - повідомили у департаменті.

Як зазначили у відомстві, встановлення скульптури апостола ініціювала релігійна громада костелу. Відтепер це найсхідніша точка Шляху святого Якова, з якої пілігрими в Україні вирушають у напрямку Сантьяго-де-Компостела.

Читайте також: У Німеччині українці здійснили паломництво до блаженної Едіґни, онуки Ярослава Мудрого

Подільський шлях святого Якова – це частина культурно-пізнавальний та паломницький маршрут з Вінниці до Кам’янця-Подільського через Бар за моделлю Шляхів святого Якова, які проходять через усю Європу та ведуть до міста Сантьяго де Компостела в Іспанії. Маршрут Camino Podolico поєднує 13 точок Вінницької та Хмельницької областей і дозволяє спланувати пішу або веломандрівку з необхідною інфраструктурою для харчування та ночівель кожні 20–25 кілометрів найбільш мальовничими місцями східного Поділля. У тестовому 2021 році маршрут Camino Podolico повністю або частково пройшли та проїхали на велосипеді понад 150 осіб.

За період втілення проєкту з 2021 року на його реалізацію вже було залучено близько мільйона гривень грантових коштів.

Читайте також: Українці з чотирьох країн здійснили паломництво до Марії-Повч в Угорщині

У зв'язку з війною РФ проти України офіційний сезон паломництва відклали на невизначений термін. Але Вінниця продовжує стимулювати розвиток маршруту в громаді та регіоні. І вже 29 червня 2023 року завдяки цим зусиллям Camino Podolico прийняли до Європейської федерації Шляху святого Якова.

Проєкт «Camino Podolico втілюють у життя Вінницька міська рада спільно з Барською та Кам'янець-Подільською міськими радами, а також територіальними громадами Вінницької та Хмельницької областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-