У Черкасах створять алею ліхтарів-музикантів за 1,3 мільйона гривень

У Черкасах створять алею ліхтарів-музикантів за 1,3 мільйона гривень

Укрінформ
У Черкасах створять алею ліхтарів-музикантів уздовж пішохідної зони поруч із музичною школою № 1 імені Миколи Лисенка, на що витратять 1,3 мільйона бюджетних грошей.

Про це повідомляє Черкаська міська рада, передає Укрінформ.

Біля школи вже оновили тротуарне покриття, далі ж продовжать встановлення кованих ліхтарів. Тут же мають встановити ковані фігури саксофоніста, трубача, контрабасиста й скрипаля (їх висота сягатиме трьох метрів), арфи (2,5 метра). Перед входом у школу облаштують лавку з музичним оздобленням. Усі ліхтарі виготовлені з оцинкованої сталі за індивідуальним проєктом.

Ідея з облаштування в Черкасах алеї-музикантів належить директорці музичної школи Юлії Темченко. Раніше вона подала її для участі в громадському бюджеті. Тоді її ініціативу своїм голосуванням підтримали сотні жителів Черкас.

"Поява подібного артоб’єкту відволіче наших дітей від війни, це важливо для них. Вони вже зараз дуже емоційно реагують на зміни поруч із школою", - сказала Темченко.

Читайте також: У Харкові відсторонили директора поліклініки, де купили футболки по 5000 гривень і дорогі квіти в горщиках

Як повідомляє сайт закупівель "Прозорро" на створення композиції з бюджету витратять 1 мільйон 380 тисяч гривень. Роботи мають закінчити до кінця року. Підрядником робіт буде товариство «Скайлайт Сервіс». Замовник провів закупівлю без використання електронної системи. Свої перші підряди він отримав у квітні цього року.

Фото: http://chmr.gov.ua/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-