Міст, який обвалився на Закарпатті, капітально не ремонтували 66 років

Міст, який обвалився на Закарпатті, капітально не ремонтували 66 років

Укрінформ
Міст через річку Тересва на Закарпатті, який обвалився вчора ввечері, був збудований 1957 року – і відтоді жодного разу капітально не ремонтувався.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури у Фейсбуку.

"Мостовий перехід через річку Тересва знаходиться на автомобільній дорозі Н-09 Мукачево – Рахів – Івано-Франківськ – Львів. Його було збудовано у 1957 році – відтоді він жодного разу капітально не ремонтувався. Проїзд мостом підтримувався виключно в рамках експлуатаційного утримання", - йдеться в повідомленні

В агентстві зазначають, що з 2018 року споруда перебувала в аварійному стані. З огляду на це нею було заборонено проїжджати транспортним засобам, вагою понад 7 тонн. Відповідні знаки попереджали про це обабіч мосту.

"Сьогодні, під час руху вантажівки з піском вагою понад 45 тонн – допустима вага була перевищена у 7 разів – секції аварійного мосту обвалилися. Разом з вантажівкою також провалився легковий автомобіль, що проїжджав через міст. Наразі відомо про 5 потерпілих, один у важкому стані", - інформують у відомстві. 

Міст перекрито поліцією та організовано об'їзд автотранспорту через село Нересниця.

Також зазначається, що Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Закарпатській області планувала відремонтувати міст і виготовила у 2021 році проєкт реконструкції, однак втілити його у життя завадило повномасштабне вторгнення Росії.

В Агентстві відновлення наголосили, що мають досвід швидкого налагодження логістики - як у прифронтових, так і в тилових областях.

Читайте також: На Закарпатті обвалився міст

"Сполучення трасою національного значення Мукачево – Рахів – Івано-Франківськ – Львів буде відновлене якнайшвидше, наші фахівці працюють на місці та вивчають шляхи розв’язання проблеми", - запевнили в Держагентстві.

Як повідомлялося, унаслідок обвалу мосту через річку Тересва на Закарпатті постраждало п'ятеро людей.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-