На Київщині викрили шість підпільних гральних закладів - БЕБ

На Київщині викрили шість підпільних гральних закладів - БЕБ

Укрінформ
Бюро економічної безпеки припинило незаконну діяльність шести гральних закладів у Київській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба БЕБ.

"Слідством встановлено, що гральні заклади працювали протягом тривалого часу без створення юридичної особи, необхідних ліцензій та відповідно без сплати податків", - йдеться в повідомленні.

Детективи БЕБ провели обшуки за місцями розміщення нелегальних гральних закладів.

За результатами обшуків виявлено та вилучено 90 комплектів комп’ютерної техніки, термопринтери, відеокамери, засоби для перевірки купюр та інші товарно-матеріальні цінності, необхідні для організації та провадження послуг з азартних ігор.

Орієнтовна вартість майна становить понад 1 млн гривень. Наразі детективи БЕБ встановлюють повне коло осіб, причетних до незаконної діяльності.

“Загалом, з початку 2023 року лише в Києві та області співробітники БЕБ припинили діяльність понад 70-ти нелегальних гральних закладів. Водночас, значна частина грального бізнесу залишається у тіні, тож попереду ще багато роботи”,- зазначив керівник теруправління БЕБ у Київській області Максим Кутерга.

Читайте також: Гральний бізнес активізував сплату податків після початку розслідування БЕБ

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 203-2 КК України (незаконна діяльність з організації або проведення азартних ігор, лотерей) здійснюють детективи Територіального управління БЕБ у Київській області за процесуального керівництва прокурорів Київської обласної прокуратури.

Як повідомлялось, станом на перше червня у детективів Бюро економічної безпеки України на досудовому розслідуванні перебуває 87 кримінальних проваджень за фактами протиправної діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор. Детективи БЕБ в межах згаданих кримінальних проваджень провели понад 130 обшуків, за результатами яких вилучено комплекти комп’ютерного обладнання, столи для гри в рулетку, ігрові автомати та інше технічне обладнання. Орієнтовна вартість вилучених товарно матеріальних цінностей становить близько 14 млн грн.

Фото: БЕБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-