Харківська міськрада викупила кредит на реконструкцію Центрального парку

Харківська міськрада викупила кредит на реконструкцію Центрального парку

Ексклюзив
Укрінформ
Харківська міська рада викупила свій кредит, взятий у "Промінвестбанку" на реконструкцію Центрального парку.

Це підтвердила кореспонденту Укрінформу пресслужба мера Харкова Ігоря Терехова з посиланням на його слова.

"Ми виконали усі свої боргові зобов'язання. Ми мали дуже важкий кредит, який взяли у російському банку (який потім був переведений в український і виставлений на торги) під будівництво Центрального парку. Що було заставою: "Харківський метрополітен", будівля муніципалітету, будівля Палацу спорту, будівля "БТІ", льодова арена та інші приміщення. І це було дуже ризиковано. Нам вдалося придбати ці кредитні зобов'язання з дисконтом у розмірі 78%», - сказав Терехов.

Читайте також: На відбудову Харкова потрібно €9,5 мільярда – мер

У пресслужбі уточнили, що боргові зобов'язання придбали за 85 млн грн, зекономивши близько 300 млн.

Як зазначили у громадській організації “Харківський антикорупційний центр”, кредитні зобов’язання міста складали 372,97 млн грн, а на продаж було виставлено право вимоги за кредитом.

"Торги проводили тричі, вони відбулись лише коли почали йти на пониження вартості. Харківська міськрада на аукціон не виходила. Переможцем торгів стала компанія з управління активами “Спільна Інвест”, що діє в інтересах Пайового закритого недиверсифікованого венчурного інвестиційного фонду “Хайек”. Ця фірма заплатила за право вимоги за кредитом 82 млн грн, тобто в рази менше, ніж була номінальна вартість кредиту. Після чого Терехов повідомив, що місто погасило борги. Тобто міська рада заплатила за погашення зобов’язань приблизно таку суму, за яку лот придбали приватники”, - пояснюють аналітики ГО.

Як повідомляв Укрінформ, 12 травня Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставив на аукціон актив ПАТ "Промінвестбанк" - права вимоги за кредитом, який у банку брали на реконструкцію Центрального парка культури та відпочинку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-