Під опікою партнерів з Данії працюють п’ять соціальних їдалень на Прикарпатті

Під опікою партнерів з Данії працюють п’ять соціальних їдалень на Прикарпатті

Укрінформ
На Прикарпатті п’ять соціальних їдалень працюють під опікою партнерів з Данії.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла менеджерка з регіонального розвитку агрокомпанії «Гудвеллі Україна» Оксана Яцків.

«У нас під опікою п’ять соціальних їдалень, які працюють у Калуші, Рогатині, Бурштині та Дубовецькій громаді. У деяких з них працюють по дві соціальні їдальні. Ми закуповуємо продукти, і люди можуть там харчуватись безкоштовно», - зазначила Яцків.

Читайте також: Агробізнес на Прикарпатті : П'ять історій з економічного фронту

За її словами, з ініціативи засновника агрокомпанії «Гудвеллі Україна» Тома Аксельгаарда з початку війни в Україні запрацював Project: Help Ukraine NOW. Його мета - максимально допомогти українцям, зокрема у напрямках підтримки шелтерів, придбання генераторів, психологічної реабілітації для дітей та підтримки соціальних їдалень, де безкоштовно можуть харчуватися ВПО.

В рамках проєкту на підтримку цих ініціатив вже скеровано понад 5,5 млн грн.

Нині данські партнери допомагають закупити меблі та спортивний інвентар для шелтерів.

«Ми працюємо над тим, щоб діти отримували активне дозвілля у шелтерах. Йдеться про маленьких дітей, які не можуть сьогодні бути у таборах», - уточнила Яцків.

Читайте також: Зеленська відвідала навчання із нових технологій для працівників шкільних харчоблоків

Вона додала, що в рамках проєкту вдалося організувати відпочинок 400 дітей ВПО. Від початку війни агрокомпанія «Гудвеллі Україна» забезпечила шість фур гуманітарної допомоги для переселенців.

Як повідомляло агентство, від початку війни в Івано-Франківській області прийняли понад 150 тисяч переселенців.

Гудвеллі Україна (Goodvalley Ukraine) — українська сільськогосподарська компанія, що належить данським інвесторам. Goodvalley Ukraine була однією з перших компаній в Україні, яка зайнялася вирощуванням добре розвинених свиней з високим показником зростання, відмінною конверсією корму та високим відсотком живонароджених поросят на базі генетичного матеріалу з Данії. Нині «Гудвеллі Україна» - це 20 га землі, дев'ять свиноферм у селах Рогатинського і Калуського районів Прикарпаття, дві молочні ферми, біогазові заводи та понад 700 робочих місць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-