На Сумщині тракторист підірвався на міні

На Сумщині тракторист підірвався на міні

Фото
Укрінформ
У Конотопському районі Сумської області водій трактора, проігнорував знак «Обережно міни», заїхав у заборонену зону і підірвався на вибухівці, внаслідок чого пошкоджена сільськогосподарська техніка, водій зазнав незначних травм.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ України.

«Слідчо-оперативна група Конотопського райвідділу поліції, прибувши на місце події, з’ясувала, що в полі, неподалік від одного з сіл, 46-річний працівник аграрного підприємства здійснював оприскування пшениці. Роботи проводились на тракторі John Deere з причіпним оприскувачем», - ідеться у повідомленні. 

За словами тракториста, він не бачив попереджувальну табличку з написом «Обережно міни», та з’їхав на небезпечну ділянку поблизу поля, щоб виконати роботу. 

За кілька секунд пролунав потужний вибух - оприскувач своїм колесом наїхав на міну.

Чоловік вийшов з трактора і побачив, що колеса та корпус оприскувача пошкоджені, а на землі утворилася вирва. Водій отримав кілька подряпин. 

Поліція закликає громадян дотримуватись правил мінної безпеки і радить ні в якому разі не ігнорувати таблички, знаки, написи та мітки, які попереджають про мінно-вибухову небезпеку.

Читайте також: На Херсонщині в полі трактор підірвався на міні

Категорично забороняється при виявленні будь-яких боєприпасів армійського зразка, чи саморобних, їх торкатися. Знаходитися та проводити будь-які роботи безпосередньо поруч з вибухонебезпечними предметами або в зоні де встановлено попереджувальні знаки «Обережно міни», палити, користуватись запальничками, іншими джерелами відкритого вогню в місцях, де можуть бути вибухонебезпечні предмети. Рухати підозрілий предмет, заливати його рідинами, засипати ґрунтом, намагатись чимось накрити, утворювати скупчення людей безпосередньо поруч зі знайденим предметом.

Як повідомляв Укрінформ, 6 липня біля села Курулька Барвінківської громади Харківської області трактор підірвався на вибуховому предметі, водій зазнав травм.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-