«Янголи пам'яті»: У Вінниці пройшов меморіальний захід до роковин теракту 14 липня

«Янголи пам'яті»: У Вінниці пройшов меморіальний захід до роковин теракту 14 липня

Фото
Укрінформ
У Вінниці в четвер меморіальним заходом «Янголи пам'яті» вшанували пам'ять 29 загиблих унаслідок ворожого ракетного удару по місту 14 липня 2022 року.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Янголи пам'яті» - це меморіальний захід, приурочений до роковин з дня ракетного обстрілу площі Перемоги. Він пройшов на Європейській площі міста у форматі флешмобу.

Участь в акції взяла молодь із вишів м. Вінниці, волонтери та представники громадських організацій. На знак пам'яті за загиблими вони вишикувались, створивши контур літака як символу незламності та виконали Гімн України.

Завтра, 14 липня, у місті оголошено День жалоби за загиблими. На всій території Вінницької міської територіальної громади має бути приспущений Державний Прапор України з чорною стрічкою на адміністративних приміщеннях міської ради, виконавчих органів міської ради, комунальних підприємств, установ та організацій.

На місці влучання ворожих ракет цього дня відкриють стелу пам'яті.

У Вінниці вшанували пам'ять жертв ракетного удару меморіальним заходом «Янголи пам'яті» / Фото: Олександр Лапін, Укрінформ

Читайте також: У Львові поховали письменницю Віку Амеліну

Як повідомлялось, 14 липня 2022 року ворог ударив по Вінниці двома ракетами «Калібр». Ракети влучили у Будинок офіцерів, розташований на площі Перемоги. Унаслідок ворожого обстрілу зруйноване приміщення Будинку офіцерів, ущент згорів медичний центр, розташований у будинку побуту «Ювілейний», буди знищені та пошкоджені близько півсотні автівок. Від влучання ворожих ракет загинули 29 осіб, у тому числі, діти. Постраждали понад 200 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-