СБУ знешкодила на Чернігівщині банду рекетирів

СБУ знешкодила на Чернігівщині банду рекетирів

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України знешкодила у Чернігівській області організоване угруповання, яке викрадало місцевих жителів і розхитувало ситуацію на прикордонні з РФ.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

"Служба безпеки України нейтралізувала організоване угруповання, яке тероризувало і намагалось тримати в страху жителів Чернігівської області. Зловмисники створювали штучні конфліктні ситуації з жителями прикордонного регіону, а потім вимагали з них гроші за "врегулювання спору", - ідеться у повідомленні.

Бандити мали власну мережу інформаторів, через яку отримували відомості щодо потенційних жертв.

Діяльність угруповання створювала реальні передумови для розхитування внутрішньополітичної обстановки у прикордонному з РФ північному регіоні.

Співробітники СБУ затримали п’ятьох учасників банди на спробі викрадення місцевого жителя, якому рекетири "намалювали борг" у майже 100 тис. грн.

Встановлено, що у разі відмови платити банді її учасники викрадали людей, а потім відвозили у заздалегідь підготовлені місця і піддавали жорстоким тортурам.

Кримінальники катували людей і обіцяли припинити знущання тільки у разі негайного перерахування коштів на банківські рахунки фігурантів.

Крім того, зловмисники знищували майно громадян шляхом підпалів на території інших регіонів.

Лише за декількома фактами, які задокументували правоохоронці, зловмисники "вибили" з громадян більше 200 тис. грн.

За даними слідства, фігурантами є жителі обласного центру, яких раніше притягували до кримінальної відповідальності за вчинення тяжких злочинів.

Читайте також: СБУ знешкодила на Львівщині банду рекетирів

Затриманим повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання в умовах воєнного стану). Всі вони перебувають під вартою.

Перевіряється причетність учасників банди до вчинення інших злочинів. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ затримала угруповання рекетирів на спробі вчинення розбійного нападу на жителя Сум - за даними слідства, групу створила посадовиця одного з департаментів Сумської обласної військової адміністрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-