На Закарпатті зафіксували масовий мор риби

На Закарпатті зафіксували масовий мор риби

Укрінформ
У селі Чопівці на Закарпатті зафіксували масовий мор риби, що може бути спровокований скидом у річку забруднювальних речовин. Збитки довкіллю оцінюють у мільйони гривень.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Закарпатська ОВА.

«Під керівництвом першого заступника голови ОВА Мирослава Білецького відбулося засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС. У центрі уваги – надзвичайна ситуація, що трапилася в с. Чопівці Великолучківської територіальної громади Мукачівського району й пов'язана з масовим мором риби. Факт загибелі водних біоресурсів зафіксували 23 червня неподалік мосту через річку Полуй.

Читайте також: У передмісті Харкова стався мор риби в річці Уди

Працівники Держекоінспекції у Закарпатській області встановили, що мертвою рибою вкрите водне дзеркало від автомобільного мосту в с. Чопівці до с. Жуково. Ймовірно, йдеться про скид у річку забруднювальних речовин.

Результати лабораторних досліджень проб води показали рівень перевищення забруднювальних речовин у водоймі в кілька разів.

Зазначається, що уражена ділянка простяглася на більш ніж 13 тис. кв м, а довкіллю завдано мільйонних збитків.

Читайте також: У Маріуполі загарбники перетворили на сміттєзвалище річку Кальчик

Як повідомляв Укрінформ, у передмісті Харкова сталася масова загибель риби в річці Уди, правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-