На Херсонщині залишаються підтопленими 18 населених пунктів

На Херсонщині залишаються підтопленими 18 населених пунктів

Укрінформ
Станом на 09:00 суботи, 1 липня, у Херсонській області після підриву росіянами греблі Каховської ГЕС підтопленими залишаються 18 населених пунктів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДСНС.

“Станом на 09:00 1 липня на р. Дніпро у створі поста ”Херсон” рівень води увійшов в природнє русло, коливання рівня відповідають природним коливанням цієї пори року”, - ідеться в повідомленні.

Підтопленим залишається один населений пункт (один будинок) на правому березі Дніпра та 17 населених пунктів на тимчасово захопленій росіянами території.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС: Мінекономіки вже нарахувало $2 мільярди прямих збитків

З початку робіт по лінії 101 та 112 надійшло 2 тис. 381 звернення громадян.

Проводяться роботи з відкачування води. Протягом минулої доби відкачано 12,4 тис. тонн води з 22 підвалів. З початку робіт відкачано понад 465 тис. 108 тонн води з 1 тисячі будинків та підвалів.

Підвезено 43 тонни води, з них питної 36 тонни та 7 тонн технічної води. З початку робіт – 994 тонни води, з них питної 683 тонни та 311 тонни технічної води.

Читайте також: В Україні створили Центр зі збереження культурної спадщини у підтоплених областях

Також з початку робіт підвезено понад 80 тис. 920 кг продуктів харчування та речей першої необхідності.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС, спричинивши затоплення частини Херсонської та Миколаївської областей і водночас - критичне обміління Каховського водосховища.

Фото: vanek_nikolaev

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-