На Херсонщині підтопленими залишаються 20 населених пунктів

На Херсонщині підтопленими залишаються 20 населених пунктів

Укрінформ
У Херсонській області після підриву росіянами Каховської ГЕС підтопленими залишаються 20 населених пунктів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

У Херсонській області рівень води у Дніпрі з початку доби 24 червня знизився на 8 см і перевищує норму на 2 см.

Підтопленими залишаються три населені пункти, зокрема 39 будинків, на правому березі Дніпра та 17 населених пунктів на тимчасово захопленій росіянами території.

Читайте також: Заступниця генсека ООН розповіла на Радбезі про наслідки підриву Каховської греблі

Також зазначається, що залишаються підтопленими центральна частина міста Гола Пристань та деякі села навколо. Електропостачання в більшості підтоплених населених пунктів та частин міста відсутнє.

«Залишаються підтопленими центральна частина міста Гола Пристань (частково вулиці 1-го Травня, Чорноморська, Ульянова, Озерна, Радісна, Ушакова) – до 1 м. Рівень підтоплення східної частини міста в деяких місцях - до 0,5 м. Під водою також залишаються низові частини вулиць Набережна, Висовіна, Гончарова», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що аналогічна ситуація з селами Кардашинка та Кохани, де відтік води суттєво знижений та залишаються підтопленими домоволодіння, розташовані в береговій зоні.

Села Велика та Мала Кардашинки - також у низових частинах доступ до домоволодінь обмежений.

«Зв'язок нестабільний та майже відсутній. Електропостачання в більшості підтоплених населених пунктів та частин міста відсутнє. Залишаються без газо- та електропостачання села Кохани та Кардашинка», - заявили у міській військовій адміністрації.

Читайте також: МАГАТЕ направить спеціальну місію для допомоги Херсонщині

Там додали, що в місті, в районі «Східному», вже відновлено водопостачання.

Всього по Херсонській області евакуювали 2 тис. 783 особи, зокрема 309 дітей та 80 маломобільних осіб, а також 284 тварини. Розгорнуто роботу 14 евакуаційних пунктів 

Підрозділи ДСНС продовжують ліквідовувати наслідки підриву росіянами Каховської ГЕС, місця робіт визначаються відповідно до звернень громадян.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС, спричинивши затоплення частини Херсонської та Миколаївської областей і водночас - критичне обміління Каховського водосховища.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-