Підрив Каховської ГЕС: у МОЗ розповіли про медиків-добровольців у постраждалих областях

Підрив Каховської ГЕС: у МОЗ розповіли про медиків-добровольців у постраждалих областях

Укрінформ
В постраждалих від підриву Каховської гідроелектростанції областях найближчим часом будуть працювати 119 медиків-добровольців.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство охорони здоров'я України повідомляє у Фейсбуці.

“119 медиків-добровольців долучаються до роботи у постраждалих від підриву Каховської ГЕС областях. Серед них 80 лікарів та 39 медичних сестер. Всі вони найближчими днями посилять медичний фронт постраждалих від повені Херсонської та Миколаївської областей. Медики працюватимуть від 2 тижнів до 30 днів,” - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Троє поранених у Херсоні рятувальників перебувають у важкому стані – голова ОВА

МОЗ закликає медиків-добровольців надалі долучатися до підсилення колег у Херсонській, Миколаївській та Запорізькій областях.

До роботи можуть долучитися такі фахівці: анестезіологи, терапевти, дитячі травматологи, офтальмологи, невропатологи, фтизіатри, щелепно-лицеві хірурги, нейрохірурги, гематологи, рентгенологи, онкологи, гінекологи-онкологи, лікарі з променевої терапії, лікарі невідкладної (екстреної) медичної допомоги, медичні сестри.

Медики можуть бути залучені до підсилення медзакладів у кілька способів. Зокрема, через керівника лікарні, який подає списки медиків-добровольців для їх направлення у відрядження для надання медичної допомоги, чи самостійно, зателефонувавши на гарячу лінію МОЗ та залишивши заявку на участь за номером телефону: 0-800-60-20-19.

Читайте також: У Риковому на Херсонщині росіяни вирішили підірвати 20 тонн своїх боєприпасів - ЗМІ

Завдяки підтримці Офісу ВООЗ в Україні, медики-добровольці, окрім заробітної плати отримуватимуть компенсацію додаткових витрат, пов’язаних із перебуванням у місці відрядження.

Як повідомляв Укрінформ, у Миколаївській, Херсонській та Дніпропетровській областях запрацювали інфекційні хаби, де прийматимуть пацієнтів з гострими кишковими й іншими інфекційними хворобами. У цих лікарнях вже розгорнуто додаткові інфекційні ліжка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-