На Прикарпатті вирує негода: рятувальники закликають утриматися від походів у гори

На Прикарпатті вирує негода: рятувальники закликають утриматися від походів у гори

Укрінформ
Рятувальники радять українцям утриматися від походів у гори через ускладнені погодні умови і штормове попередження на Прикарпатті.

Як передає Укрінформ, про це Державна служба з надзвичайних ситуацій України повідомляє у Фейсбуці.

Станом на 12:00 неділі, 18 червня, у річках Івано-Франківської області спостерігається незначний спад рівня води, але протягом дня очікуються значні дощі з перервами, а відповідно - можливе відновлення підйомів рівнів води у межах русел, ідеться у повідомленні.

Через сильні дощі розмито проїжджу частину дороги місцевого значення у Верховинському районі. Залишається ускладненим проїзд до сіл Пробійнівка і Грамотне Білоберізької територіальної громади, а також ведуться роботи з відновлення проїзду до села Явірник та прикордонної застави Шибени.

У Надвірнянському районі пошкоджено транспортне сполучення до села Вороненко Поляницької громади з боку Ворохти. Протягом ночі дорожні служби проводили відновлювальні роботи, щоб забезпечити проїзд транспорту.

Читайте також: В Україні у неділю прогнозують спеку до +30°, подекуди - грози

В Івано-Франківському районі в селі Кричка Солотвинської громади пошкоджено ділянку дороги. Після спаду рівня води заплановано провести очищення русла водойми.

У ДСНС нагадали, що діє штормове попередження. Можливе формування значного схилового стоку, в гiрських районах iснує загроза локальних селевих потокiв.

На території Верховинського району заборонено спортивні сплави, зауважили у ДСНС.

Як повідомляв Укрінформ, на Прикарпатті паводки розмили дорогиу кількох районах.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-