У Голопристанській громаді - критична ситуація через неможливість утилізувати трупи тварин

У Голопристанській громаді - критична ситуація через неможливість утилізувати трупи тварин

Укрінформ
У загарбаній росіянами та затопленій Голопристанській громаді Херсонської області через неможливість утилізації трупів домашніх тварин ситуація залишається критичною для населення.

Про це у Телеграмі повідомляє Голопристанська міська військова адміністрація, передає Укрінформ.

«Вода залишається в центральній та східній частинах міста Гола Пристань, а також в береговій зоні. Відтік води дуже сповільнений… За відсутності можливості утилізації трупів домашніх тварин ситуація залишається критичною для населення», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Херсоні зійшла вода в мікрорайоні «Острів», який найбільше постраждав від затоплення

Зазначається, що доступ до різних частин міста Гола Пристань можливий, підтопленими залишаються села Кардашинка та Кохани, де рівень води доволі ще суттєвий й не дає доступу до домоволодінь. У ці населені пункти силами жителів цих сіл, які евакуювалися, надана гуманітарна допомога у вигляді продуктів харчування та питної воді.

Електропостачання в підтопленій частині міста та сіл відсутнє, зв'язок також майже відсутній, газопостачання відсутнє (окрім сіл Великої та Малої Кардашинки, в яких газопостачання відновлено).

«В тій частині міста Гола Пристань, яка не зазнала підтоплення – комунікації відновлено. В інших населених пунктах старостатів Голопристанської громади ситуація залишається без змін», - констатувала міська адміністрація. Вона подякувала волонтерам та небайдужим людям, хто допомагає пережити жителям громади ці жахливі дні.

Читайте також: Представники ООН привезли гуманітарку мешканцям підтопленої Херсонщини

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС.

У Голопристанській громаді постраждало близько 17,6 тис. приватних домогосподарств (будинків), 76 багатоквартирних будинків та 18 закладів культури та освіти. Кількість загиблих у громаді унаслідок затоплення зросла до шести.

Фото: Херсонська ОВА, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-