Рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС стабільний - Енергоатом

Рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС стабільний - Енергоатом

Укрінформ
Станом на 16 червня рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС залишається без змін і становить 16,67 м.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЕК «Енергоатом» у Телеграмі.

«Попри підрив російськими окупантами греблі Каховської ГЕС, ситуація залишається стабільною та контрольованою. Станом на 09:00 16 червня рівень води у Каховському водосховищі в районі Нікополя продовжує знижуватись, у ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС без змін – 16,67 м. Цього цілком достатньо для забезпечення потреб станції», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рівень води в каналі ТЕС, звідки за необхідності підживлюється ставок ЗАЕС, – на рівні 11,19 м. В Енергоатомі зауважили, що протягом останнього часу рівень води в каналі суттєво не падає, його показники вже не залежать від коливань Каховського водосховища.

Читайте також: Росія хоче підірвати ЗАЕС, щоб світ тиснув на Україну з вимогою зупинити конфлікт – Зеленський

«Енергоблоки ЗАЕС не працюють з вересня 2022 року, тож відтоді активного випаровування води зі ставка-охолоджувача не відбувається», – наголосили в Енергоатомі.

Як повідомлялося, російські загарбники не дозволяють українському персоналу Запорізької АЕС здійснити переведення енергоблока №5 у стан «холодний зупин», як це передбачено розпорядженням Держатомрегулювання від 8 червня 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-