На Херсонщину відправили гуманітарну допомогу з шести областей та Києваа

На Херсонщину відправили гуманітарну допомогу з шести областей та Києваа

Фото
Укрінформ
На Херсонщину, яка потерпає від наслідків підриву росіянами Каховської ГЕС, продовжує надходити гуманітарна допомога з різних областей.

Про це повідомляється в телеграм-каналах відповідних обладміністрацій, передає Укрінформ.

Зокрема, начальник Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук повідомила, що на Прикарпатті для мешканців Херсонщини зібрали 20 тонн гуманітарної допомоги. «Цього разу для постраждалих внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС зібрали 17 тонн питної води, продукти харчування, засоби гігієни, корми для тварин, надувний човен, одяг, гумові чоботи та інші необхідні речі», - зазначила вона.

За її словами, також розглядається питання надання субвенцій — з обласного бюджету і бюджетів місцевих громад.

Пресслужба Херсонської ОВА поінформувала про отримання гуманітарної допомоги з трьох областей. Зокрема, третя партія допомоги надійшла від Полтавщини. Йдеться про 14 фур із 300 тоннами питної води, 8 бензиновими і мотопомпами, спеціальним одягом для проведення рятувальних операцій, відрами й мішками.

Крім того, Волинь відправила 50 тонн гуманітарної допомоги, зокрема 20 тисяч літрів питної води, 50 бензинових мотопомп, 7 генераторів, зарядну електростанцію, продукти харчування, засоби гігієни, медикаменти, теплі ковдри, матраци та побутову техніку. Також надійшло 200 кг корму для тварин

Вінницька область сформувала 40-тонний вантаж із найнеобхідніших речей та приладдя. Зокрема, надійшла вже друга мобільна установка для очищення води - перша працює у Калинівській громаді Херсонської області.

Поліцейські Чернігівщини теж долучилися до збору допомоги постраждалим. Упродовж кількох днів вони приносили до відділу ювенальної превенції обласної поліції речі першої необхідності, засоби гігієни, ліки, одяг та взуття, а також продукти.

“Вчора 20 тонн їжі та одягу отримали незламні херсонці від наших колег, Київської міської ради”, - повідомила секретар Херсонської міськради Галина Лугова.

Правоохоронці Рівненщини разом із підприємцями, благодійним фондом та жителями Рокитнівської територіальної громади Сарненського району зібрали й відправили 22 тонни гуманітарної допомоги.

“Вантажівка з харчовими продуктами, їжею для тварин та іншими речами необхідними для херсонців, які постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС, вже у дорозі”, - зазначив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

На Полтавщині розглядають можливість надання спеціальної комунальної техніки та персоналу для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у Херсонській області.

Читайте також: На Прикарпатті зібрали ще 20 тонн гуманітарної допомоги постраждалим на Херсонщині

“Водоканали Полтави та Кременчука вже погодилися відправити свою техніку разом із персоналом до Херсона, соціально відповідальний бізнес також надав два молоковози для розвезення питної води”, - повідомив заступник начальника Полтавської ОВА Олексій Бруслик.

Як повідомлялося, російські війська 6 червня здійснили підрив Каховської ГЕС. Унаслідок підриву машинної зали зсередини станцію повністю зруйновано. Проводиться евакуація населення з потенційних районів затоплення.

Фото: Рівненська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-