Факти пошкодженого майна фіксуватимуть створені у тергромадах Херсонщини комісії - Верещук

Факти пошкодженого майна фіксуватимуть створені у тергромадах Херсонщини комісії - Верещук

Укрінформ
Факти пошкодженого і зруйнованого майна в постраждалих від надзвичайної ситуації, спричиненої підривом греблі Каховської ГЕС населених пунктах Херсонщини, фіксуватимуть комісії, створені у кожній територіальній громаді.

Як передає Укрінформ, про це повідомила віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час прямого включення на Суспільному, інформує в Телеграмі Мінреінтеграції.

За словами Верещук, таке розпорядження ухвалено під час останнього засідання уряду. Воно стосується громад, які постраждали від надзвичайної ситуації, спричиненої підривом греблі Каховської ГЕС.

Комісії мають з’явитися невідкладно. Їх створення контролюватиме Херсонська обласна військова адміністрація.

“Ухвалене урядом розпорядження передбачає, що органи місцевого самоврядування зобов’язані якнайшвидше створити такі комісії. Вони мають функціонувати у кожному населеному пункті, кожній територіальній громаді, які постраждали внаслідок підтоплення”, – зазначила віцепрем’єр.

Читайте також: Допомогу Україні після підриву Каховської ГЕС запропонували 16 країн Євросоюзу

Верещук додала, що їх завданням буде фіксувати факти пошкодження та руйнування майна, а також від їх роботи залежатиме швидкість підготовки актів, занесення даних у реєстр і власне отримання компенсації.

Як повідомляв Укрінформ, за словами Верещук, фіксувати руйнування та пошкодження житла людей внаслідок підриву росіянами дамби Каховської ГЕС має місцева влада, а не самі громадяни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-