Кубраков закликає громади фіксувати збитки від підриву Каховської ГЕС

Кубраков закликає громади фіксувати збитки від підриву Каховської ГЕС

Укрінформ
Херсонській обласній та міській військовим адміністраціям рекомендовано розпочати процес оцінки наслідків підриву греблі Каховської ГЕС.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу міністерства у Фейсбуці.

«Після проведення рятувальної операції та розмінування території необхідно розпочати обстеження об’єктів, які опинилися в епіцентрі катастрофи. Там, де ще немає, громадам потрібно створити комісії, які розпочнуть фіксувати пошкодження і руйнування житла та інших об’єктів. Тут у нас дві мети. Перша – аби люди, які постраждали від підриву Каховської ГЕС, змогли отримати грошову допомогу для відновлення свого житла. Друга мета – в майбутньому змусити Росію виплатити репарації за завдану шкоду», - зазначив він.

Читайте також: Успіхи на фронті та стабілізація деокупованих територій: Зеленський провів засідання Ставки

Кубраков додав, що внаслідок підриву Каховської ГЕС постраждав 31 об’єкт водопостачання та водовідведення, затоплено 28 великих промислових об’єктів. Понад 3,5 тисячі будинків у 48 населених пунктах досі залишаються підтопленими. Також під водою залишаються ділянки автодороги державного значення Херсон – Генічеськ.

Як повідомлялося, російські окупаційні війська вночі 6 червня підірвали греблю Каховської гідроелектростанції. ГЕС відновленню не підлягає. Триває ліквідація наслідків підтоплення населених пунктів та об’єктів критичної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-