У затопленій Голопристанській громаді дозволили ховати людей не на кладовищах

У затопленій Голопристанській громаді дозволили ховати людей не на кладовищах

Укрінформ
На затопленій унаслідок підриву загарбниками Каховської ГЕС території Голопристанської громади Херсонської області людей дозволили ховати не на кладовищах, якщо до тих немає доступу.

Про це повідомляє Голопристанська міська військова адміністрація, передає Укрінформ.

«...В умовах катастрофічного затоплення території населених пунктів Голопристанської міської ради дозволено здійснення тимчасових поховань померлих (загиблих) осіб на земельних ділянках усіх форм власності (по можливості – за узгодженням з власником ділянки) у разі відсутності можливості доступу до міських кладовищ», - йдеться у повідомленні.

При цьому поховання має здійснюватися за присутності не менше трьох осіб, має складатися акт поховання з зазначенням дати та місця захоронення, відомостей про померлого (за можливості). По змозі слід повідомити про поховання Голопристанську міську військову адміністрацію будь-якими канали зв'язку.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС: в Голопристанській громаді підтоплені близько 17,6 тисячі будинків

Крім того, дозволено тимчасове захоронення трупів тварин на земельних ділянках усіх форм власності.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 13 червня у тимчасово окупованій та затопленій через підрив Каховської ГЕС Голопристанській громаді Херсонщини в цілому ситуація стабілізується.

У Голопристанській громаді через підрив греблі Каховської ГЕС постраждало близько 17,6 тис. приватних домогосподарств (будинків), 76 багатоквартирних будинків та 18 закладів культури та освіти.

Станом на 13 червня на Херсонщині зберігається тенденція до спаду рівня води, на правобережжі підтопленими залишаються 3 600 будинків у 31 населеному пункті, на лівобережжі - 17 населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-