Загибель курсантів на Харківщині: снаряд наказав розібрати начальник кафедри

Загибель курсантів на Харківщині: снаряд наказав розібрати начальник кафедри

Укрінформ
Про підозру повідомили начальнику кафедри одного з харківських вишів, який наказав студентам розібрати артснаряд калібром 152 мм. Внаслідок цього загинули двоє курсантів-рятувальників, а ще один отримав поранення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє в Телеграмі Офіс генерального прокурора.

“За процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури Харківської області начальнику кафедри одного з харківських закладів вищої освіти повідомлено про підозру за фактом вбивства двох осіб, вчиненого через необережність (ч. 2 ст. 119 Кримінального кодексу України)”, - ідеться у повідомленні.

За даними слідства, у приміщенні гуртожитку, де живуть і навчаються курсанти, 31 травня вибухнув артснаряд калібром 152 мм. Внаслідок цього загинули двоє курсантів-рятувальників, ще один отримав поранення.

Читайте також: Після загибелі курсантів на Харківщині чотирьох осіб вже відсторонили від посад

До навчального корпусу цей снаряд приніс начальник кафедри.

Згодом підозрюваний дав студентам вказівку розібрати бойовий припас до 6 червня.

Як зазначили в ОГП, студенти відповіли, що вони тільки вчаться на третьому курсі, та не знають, як правильно це робити. Проте начальник кафедри сказав їм зробити це в обов’язковому порядку, інакше їх не відпустять у звільнення.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Як повідомляв Укрінформ, у Харківській області 31 травня загинули двоє курсантів Національного університету цивільного захисту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-