Мінус 60 сантиметрів за добу: на Херсонщині - стійка тенденція до зниження рівня води

Мінус 60 сантиметрів за добу: на Херсонщині - стійка тенденція до зниження рівня води

Укрінформ
У Херсонській області спостерігається стійка тенденція до зниження рівня води.

Як передає Укрінформ, про це Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомляє у Телеграмі.

«З моменту пікового підтоплення — ранку 8 червня, наразі спостерігається зниження рівня води на півтора метра. Проглядаємо тенденцію щодо зниження — майже 60 см за добу», — зазначив директор Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Віктор Вітовецький.

Наразі підтопленими залишаються 46 населених пунктів у Херсонській області. Це понад 3 800 домогосподарств. До ліквідації наслідків ворожого підриву Каховської ГЕС залучено 760 рятувальників ДСНС та понад 170 різної спецтехніки.

«Станом на сьогодні, враховуючи зниження рівня води, рятувальники відпрацювали всі заявки про допомогу громадянам. Загалом їх було понад тисячу. На локації, що були ризикованими, потрапили фахівці ДСНС, або інших служб, які залучені до рятувальної операції», — підкреслив Вітовецький.

Читайте також: Каховське водосховище вже обміліло на 70%

Як повідомляв Укрінформ, війська РФ вночі 6 червня підірвали греблю Каховської ГЕС. На Херсонщині тривають рятувальні роботи та евакуація населення з місць затоплення. Особливо складна ситуація - на тимчасово захоплених територіях, де загарбники залишили людей без жодної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-