Із зони підтоплення на Херсонщині врятували вже 672 людини - ДСНС

Із зони підтоплення на Херсонщині врятували вже 672 людини - ДСНС

Фото
Укрінформ
У Херсонській області підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій із зони підтоплення врятували 672 людини, серед яких 30 дітей і 40 маломобільних осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДСНС.

“Підрозділами ДСНС проводилися роботи з евакуації населення, оповіщення за допомогою гучномовців, облаштування перешкод. Врятовано 672 особи (у т.ч. 30 дітей та 40 маломобільних осіб). Надано психологічну допомогу 329 особам. З початку робіт по лінії 101 та 112 надійшло 994 звернення громадян, з яких всі виконані”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначили в ДСНС, “станом на 07:00 на р. Дніпро у створі поста "Херсон" спостерігається поступове зниження рівня води та знаходиться на рівні 3,92 м (знижено на 70 см з початку чергової доби; знижено від максимального рівня 148 см). На Каховському водосховищі у створі поста "Нікополь" відмічається зниження рівня води (з моменту аварії) на 7,35 м”.

В області підтопленими залишаються 32 населених пункти (3 784 будинки) на правому березі річки Дніпро та 14 населених пунктів (перебувають на тимчасово захопленій території).

Читайте також: На Херсонщині волонтерів закликають не виходити на воду під час бурі та злив

Всього до ліквідації наслідків залучено близько 1 тис. 400 осіб та понад 345 одиниць техніки (із них від Національної поліції 382 особи, від органів місцевої влади та благодійних організацій 237 осіб та 111 одиниць техніки, від Медицини катастроф 13 осіб та пʼять одиниць техніки).

Від ДСНС залучено 760 осіб та 174 одиниць техніки, із них 47 плавзасобів (зокрема пʼять зведених загонів ДСНС). У Херсоні знаходиться мобільна оперативна група апарату ДСНС та техніка підвищеної прохідності (пʼять снігоболотоходів “Богун”).

Читайте також: За ніч рівень води на Херсонщині знизився на 26 сантиметрів

Безпосередню координацію робіт, залучення сил та засобів, проведення евакуаційних заходів здійснює Штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

За даними Нацполіції, у Херсонській області станом на 10:00 неділі із зони підтоплення евакуювали 2720 осіб, з яких 2017 – з мікрорайону “Корабел” у Херсоні.

Як повідомляв Укрінформ, війська РФ вночі 6 червня підірвали греблю Каховської ГЕС. На Херсонщині тривають рятувальні роботи та евакуація населення з місць затоплення. Особливо складна ситуація - на тимчасово захоплених територіях, де загарбники залишили людей без жодної допомоги.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-