Площа затоплених територій Херсонщини зменшилася вдвічі - ОВА

Площа затоплених територій Херсонщини зменшилася вдвічі - ОВА

Відео
Укрінформ
Упродовж дня рівень підтоплення на Херсонщині після підриву окупантами Каховської ГЕС зменшився на 27 см, площа затоплених територій вже зменшилася удвічі.

Про це у відеозверненні повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін, передає Укрінформ.

"У порівнянні з ранком середній рівень підтоплення зменшився на 27 см і зараз становить 4.45 м. Площа затоплених територій зменшилася практично вдвічі. Вода відійшла з Миколаївки, Львового та Ольгівки Бериславського району. Досі підтопленими залишаються 32 населених пункти на правобережжі. Під водою 3784 житлові будинки", - розповів він.

Читайте також: На Херсонщині волонтерів закликають не виходити на воду під час бурі та злив

Станом на вечір суботи з небезпечних населених пунктів вже евакуювали 2699 людей, з них 178 дітей та 67 маломобільних осіб.

"На тимчасово окупованому лівому березі ситуація залишається критичною. Зараз там затоплено 14 населених пунктів. Евакуаційні заходи окупаційна влада не проводить", - сказав Прокудін.

Читайте також: На Херсонщину прибула місія Міжнародного кримінального суду

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській області тривають рятувальні роботи й евакуація населення з місць затоплення, спричиненого підривом греблі Каховської ГЕС, який в ніч на 6 червня здійснили російські війська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-