На Дніпропетровщині без води перебуває вісім громад

На Дніпропетровщині без води перебуває вісім громад

Укрінформ
У Дніпропетровській області через зниження рівня води в Каховському водосховищі без води перебуває 8 громад.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, передає Укрінформ.

"Рівень води у водосховищі продовжує падати. На зараз наповненість трохи більше 10 метрів. Без води 6 громад Нікопольського району та 2 – Криворізького", - зазначив Лисак.

Він додав, що воду в громади підвозять цистернами, пожежними машинами. До постраждалих районів також прямують десятки фур із бутильованою водою.

"Налагоджуємо логістику – з місцевою владою, комунальними підприємствами, ДСНС, бізнесом, міжнародними організаціями. Паралельно шукаємо можливі місця для буріння свердловин", - зауважив Лисак.

Він також запевнив, що під постійним контролем перебуває екологічна ситуація, стан повітря та води, пожежна безпека, електропостачання.

Читайте також: На Дніпропетровщині організували підвіз води в постраждалі міста й села

Як повідомлялося, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко доручив пришвидшити впровадження у Дніпропетровській області проєктів з облаштування нових свердловин на тлі виникнення в регіоні проблем із постачанням води внаслідок підриву російськими військами греблі Каховської ГЕС.

У ніч проти 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС. Станція відновленню не підлягає.

Того ж дня уряд створив міжвідомчу робочу групу, яка відповідатиме за подолання наслідків підриву Каховської ГЕС, та призначив її керівником міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-