Колишніх керівників колонії на Запоріжжі затримали за катування в’язнів

Колишніх керівників колонії на Запоріжжі затримали за катування в’язнів

Фото
Укрінформ
У Запорізькій області затримали колишніх керівників колонії, які катували в’язнів та вимагали гроші у їхніх рідних.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Фейсбуку.

За процесуального керівництва ОГП затримано та повідомлено про підозру колишнім начальнику та першому заступнику Бердянської виправної колонії №77. Їм інкримінують створення і керівництво злочинною організацією, катування ув’язнених виправної установи та вимагання.

Слідство встановило,  що упродовж 2016 – 2021 років учасники угруповання з метою вимагання коштів систематично катували в’язнів.

Засуджених замотували у мокрий матрац і доводили до стану удушення, затискаючи обличчя. Також завдавали ударів пластиковою або дерев’яною палицею по стопах, сідницях, відбивали фаланги пальців рук. Били кулаком у ділянку хребців шиї, від яких потерпілі на мить втрачали координацію або взагалі непритомніли, викручували руки за спиною.

Ще одним видом катувань було занесення під нігті грибкових інфекцій забрудненою швейною голкою.

"Зв’язували ув’язнених, тримаючи їх у знерухомленому стані тривалий час, примушували довго стояти в одному положенні протягом 12 годин і навіть більше. Також вони практикували інше жорстоке поводження. При цьому вони вимагали від членів родин потерпілих кошти за уникнення таких катувань", - зазначили в ОГП.

Читайте також: У Херсоні затримали «працівників СІЗО», які катували викрадених цивільних

Раніше у цьому провадженні було притягнуто до відповідальності п’ятьох засуджених, які входили до складу злочинної організації. На виконання вказівок керівництва колонії вони були виконавцями - катували та вимагали кошти в інших в’язнів.

Як повідомляв Укрінформ, Обухівський районний суд призначив покарання у вигляді 11 років позбавлення волі двом колишнім правоохоронцям з Кагарлицького відділення поліції, які протягом 2020 року катували затриманих, а також зґвалтували жінку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-