На Полтавщині стався землетрус

На Полтавщині стався землетрус

Укрінформ
На Полтавщині 8 червня стався землетрус магнітудою 3,7 за шкалою Ріхтера на глибині 10 кілометрів. Землетрус виявили за 26 кілометрів на південний схід від Полтави.

Про це повідомляється на сайті Головного центру спеціального контролю, передає Укрінформ.

“08 червня 2023 року Головним центром спеціального контролю зареєстровано землетрус з території Полтавської області, магнітудою 3,7. Джерело землетрусу знаходиться за 26 км на південний схід від м. Полтава, на глибині 10 км”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, за класифікацією цей землетрус належить до відчутних. Він відчувається небагатьма людьми, які знаходяться всередині приміщення; під відкритим небом - тільки в сприятливих умовах. Коливання подібні до струсу, утвореного легкою вантажівкою. Уважні спостерігачі помічають легкі коливання легких предметів, сильніше - на верхніх поверхах.

Читайте також: Схід Японії сколихнув потужний землетрус, поштовхи якого відчули в Токіо

Подібні за силою землетруси з території Полтавської області були зареєстровані 26 травня та 14 січня 2023 року з магнітудами 3,5 та 2,7.

Як повідомляв Укрінформ, на Прикарпатті поблизу Яремче 27 квітня 2023 року зафіксували землетрус магнітудою 2,2 за шкалою Ріхтера на глибині 3 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-