Закарпаття готове прийняти до 12 тисяч осіб із зони підтоплення Каховської ГЕС

Закарпаття готове прийняти до 12 тисяч осіб із зони підтоплення Каховської ГЕС

Відео
Укрінформ
На Закарпатті готують місця для евакуйованих жителів районів, підтоплених унаслідок підриву Каховської ГЕС – загалом область готова прийняти до 12 тисяч осіб.

Про це Закарпатська ОВА повідомляє у Фейсбуку, передає Укрінформ.

"Закарпаття має регіональний план оперативного реагування на надзвичайні ситуації та готове приймати евакуйованих мешканців Херсонщини. Станом на зараз в області є близько двох тисяч місць для довгострокового проживання. За потреби в найкоротші терміни готові розгорнути ще до 10 тисяч тимчасових у закладах соціальної сфери", - повідомив заступник голови ОВА Петро Добромільський.

За його словами, вже провели нараду з головами територіальних громад і районних військових адміністрацій, де обговорили чіткий алгоритм дій та реагування всіх відповідальних осіб на місцях.

Читайте також: Евакуйовані з Херсонщини отримають грошову допомогу – скільки виплатять

Нагадаємо, після початку повномасштабної війни до Закарпаття евакуювалися до 400 тисяч осіб. Зараз, за даними операторів мобільного зв'язку, в області перебувають близько 250 тисяч внутрішніх переселенців.

Як повідомлялося, у ніч проти 6 червня росіяни підірвали Каховську ГЕС. Евакуації, за попередніми даними, підлягають до 16 тисяч мешканців приблизно з 80 сіл та містечок нижче за течією Дніпра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-