У Новій Каховці загарбники не рятують людей, а вивозять награбоване – мер

У Новій Каховці загарбники не рятують людей, а вивозять награбоване – мер

Укрінформ
У Новій Каховці російські загарбники не евакуюють людей, а вивозять награбоване, наразі вода вже досягла проспекту Дніпровського і доходить до житлових будинків, прогнозується, що затоплена буде стара частина міста.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко.

«З п’ятої години ранку буквально через кожні пів години спілкуюся з людьми. Затоплює місто, ГЕС зруйнована до жахливих розмірів. На цей час дійшла вода до проспекту Дніпровського – це перша вулиця, яка йде паралельно Дніпру», - зазначив міський голова.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС не вплинув на роботу теплових електростанцій ДТЕК

Він відзначив, що за всіма розрахунками стара частина міста так чи інакше буде підтоплена у піковий період.

Наразі вода затопила все до Дніпровського проспекту, зокрема, це 12 га спортивного комплексу, затоплено будівництво спортивного комплексу «Н2О». За його словами, найжахливіше, що затоплений зоопарк «Казкова діброва» - коли люди прийшли вранці, то туди не можна було вже дістатися. Затоплені будинок культури, літній кінотеатр.

За його словами, тривогу також викликає доля населеного пункту Корсунка, що знаходиться у низині.

Читайте також: Через підрив Каховської ГЕС є ризики підтоплення Херсонської ТЕЦ - Міненерго

«Ніяких евакуаційних дій окупаційна влада не здійснює, єдине, що вони свої транспортні засоби перемістили і розташували їх на вулиці Героїв України – це третя вулиця від Дніпра», - сказав міський голова.

Також, як повідомили міському голові мешканці, вони помітили, що російські загарбники вивозять награбоване.

Міський голова зазначив, що до проспекту Дніпровського житлового фонду немає, він починається за цим проспектом.

Читайте також: В ОП показали наслідки руйнування росіянами Каховської ГЕС

«Тепер вода підходить до житлового фонду, тобто, через проспект перейшов і за 8 чи 10 кроків розпочинається лінія розташування житлових 2-3 поверхових будинків, так звані фінські будиночки. На межі – вода підійшла до цих житлових будинків. Цей процес піде пізніше», - додав міський голова.

Щодо можливих шляхів порятунку, то, як каже міський голова, мешканці можуть відійти у мікрорайон Сокіл, туди вода не дійде, адже вона рухається на південь. Проте це можуть зробити лише здорові фізично люди і якщо не брати з собою багато речей. Але якщо лежача людина – то питання, як вона може врятуватися, якщо не проводиться евакуація.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС.

На Херсонщині розпочали евакуацію населення із небезпечних місць, для яких є ризик затоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-