В Ізраїлі виступили проти розробки цивільної ядерної програми Саудівської Аравії

В Ізраїлі виступили проти розробки цивільної ядерної програми Саудівської Аравії

Укрінформ
Міністр енергетики Ізраїлю Ісраель Кац сьогодні висловився проти ідеї розробки Саудівською Аравією цивільної ядерної програми в межах будь-якого налагодження відносин між цими країнами за посередництва США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters

У березні газета New York Times повідомила, що поява такої програми була однією з умов Ер-Ріяда для нормалізації відносин з Ізраїлем.

Офіційні особи Саудівської Аравії та США не підтвердили цю інформацію.

Ізраїль вже давно стурбований тим, що потенційно ворожі країни-сусіди можуть використовувати цивільну ядерну енергію та інші проєкти, розроблені в рамках Договору про нерозповсюдження 1970 року (ДНЯЗ), як прикриття для таємного виготовлення власної ядерної зброї.

«Звичайно, Ізраїль не заохочує такі речі. Я не думаю, що Ізраїль повинен погоджуватися на такі речі», — сказав міністр, відповідаючи на запитання про цивільну ядерну програму Саудівської Аравії в рамках можливого налагодження двосторонніх відносин.

Минулого тижня уряд Ізраїлю заявив, що очікує консультацій з Вашингтоном щодо будь-якої американо-саудівської угоди, що має вплив на його національну безпеку.

Читайте також: США пропонують Ізраїлю спільне військове планування щодо Ірану - Єрусалим хоче більше подробиць

Як повідомляв Укрінформ, Білий дім домагається укладення саудівсько-ізраїльської мирної угоди протягом наступних шести-семи місяців – до початку президентської кампанії у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-