СБУ знешкодила на Полтавщині банду кримінального авторитета на прізвисько «Москва»

СБУ знешкодила на Полтавщині банду кримінального авторитета на прізвисько «Москва»

Фото
Укрінформ
У результаті спецоперації на Полтавщині нейтралізовано банду, яка тероризувала місцевих жителів та «вибивала» неіснуючі борги з підприємців.

Як передає Укрінформ, про це Управління СБУ в Полтавській області повідомило в Фейсбуці.

«Служба безпеки ліквідувала в Кременчуці банду, яка загрожувала державній безпеці України в умовах війни. Зловмисники вирізнялись особливою жорстокістю та у разі відмови сплачувати їм гроші – погрожували вбивством власникам бізнесу та їхнім сім’ям. Також фігуранти розграбовували майно потерпілих», - ідеться в повідомленні.

Встановлено, що діяльність злочинного угруповання координував відомий в регіоні кримінальний авторитет на прізвисько «Москва». Раніше він вже притягувався до відповідальності за вчинення тяжких злочинів та був «смотрящим» у колонії, де відбував покарання.

Читайте також: На Закарпатті кримінальному авторитету оголосили підозру під час «сходки»

За «згодою» кримінальника учасники його банди «ставили на лічильник» представників легального бізнесу в місті для отримання неіснуючих боргів. Таким чином вони розхитували внутрішню обстановку в регіоні і щоразу намагались посилити свій вплив на криміногенну ситуацію.

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання неіснуючого боргу у 30 тис. дол. з місцевого підприємця.

Намагаючись «вибити» гроші, вони чинили постійний психологічний тиск на чоловіка та його родину і погрожували їм фізичною розправою. Зрештою, вони силою відібрали автомобіль дружини потерпілого як «сплату за борг».

У результаті спецоперації співробітники СБУ затримали двох активних учасників угруповання.

Під час обшуків за адресами фактичного проживання фігурантів виявлено велику суму готівки, отриману від потерпілого, три автомобілі, у тому числі викрадений у дружини потерпілого підприємця; записи чорної бухгалтерії та боргові розписки, а також зброю.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Читайте також: СБУ затримала «кримінального авторитета», який майже 10 років тероризував Кривий Ріг

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Полтавській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Як повідомляв прес-центр СБУ, Служба безпеки викрила підприємців на Сумщині, які продавали товари для військової промисловості в рф

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-