Штати та Саудівська Аравія намагаються встановити нове перемир'я у Судані

Штати та Саудівська Аравія намагаються встановити нове перемир'я у Судані

Укрінформ
Сполучені Штати та Саудівська Аравія в неділю знову спробували чинити тиск на сторони війни в Судані та змусити їх розпочати нові переговори про припинення вогню.

Упродовж восьмого тижня бойових дій у Судані було підписано кілька угод про припинення вогню, але жодної з них не було дотримано, передає Укрінформ із посиланням на AFP.

За даними МЗС Саудівської Аравії, представники як суданської армії, так і сил СРБ, що воюють проти неї, все ще знаходяться в прибережному місті Джидда. 

Читайте також: У Судані воєнізовані сили швидкої підтримки захопили національний музей

"Іноземні посередники закликали сторони погодитися та ефективно впровадити нове припинення вогню з метою досягнення постійного припинення бойових дій", - заявив Ер-Ріяд.

Нагадаємо: припинення вогню, укладене за посередництва США та Саудівської Аравії, офіційно закінчилося в суботу, хоча угоди майже не дотримувалися впродовж усього часу.

Читайте також: Судан та сусідні країни отримали гуманітарну допомогу від США на $245 мільйонів

Згідно з даними проєкту визначення місця збройного конфлікту та подій, було вбито понад 1800 людей. Тим часом в ООН кажуть, що 1,2 мільйона людей стали переселенцями, ще понад 425 тисяч покинули країну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-