У Запоріжжі на ринках продають городину, вирощену під обстрілами

У Запоріжжі на ринках продають городину, вирощену під обстрілами

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі на ринках цього року продають овочі та ягоди, які виростили у прифронтових районах Запорізької області, Дніпропетровщини та навіть Донеччини.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Врожай люди вирощують та збирають під обстрілами. Працювати треба, бо жити за щось треба. В нас дома, наприклад, вікна побило від обстрілу. З "Градів" гатять росіяни. Чуємо, що стріляють і ховаємось. Зараз важко щось планувати, ми не знаємо, чи прийдемо на ринок до Запоріжжя завтра", - каже підприємець з Марганцю Ольга.

Вона торгує полуницю. За її словами, цього року з ціною на ягоду дуже важко: погода і війна заважають. Через сильні дощі багато врожаю довелось просто викинути.

Сьогодні за кілограм полуниці на ринку просять від 50 до 75 гривень (залежно від розміру ягоди).

А от черешні в цьому році, за словами жінки, немає - вся померзла.

Огірки, помідори, капуста, картопля - все це нині їде до Запоріжжя з Нікополя, Червоногригорівки Дніпропетровської області, а також деяких населених пунктів Донецької області.

Як розповів директор комунального підприємства "Критий ринок" Камран Тахмазов, для підприємців нині намагаються створити хороші умови для торгівлі.

"Ми просимо повернутись особливо тих, хто з прифронтових громад. Вони 2-3 рази на тиждень приїздять до нас. Іноді ми навіть не беремо з них плату за місце або робимо пільги. Люди приїжджають до нас з-під обстрілів", - зазначив він.

У Запоріжжі на ринках продають городину, вирощену під обстрілами / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Керівником ринку він є лише півтора місяці, але за цей час вже встиг розібратись та вирішити певні болючі питання. Говорить, що в першу чергу, відремонтували дах в центральному м'ясному павільйоні, бо під час дощової погоди, там було неможливо працювати.

"Нам трошки вдалось реанімувати ринок та повернути назад підприємців, які пішли. Хтось пішов через умови праці, хтось - через війну. Ми зараз робимо хороші умови для підприємців. Попереднє керівництво КП "Запоріжринок" (КП об'єднує 8 ринків у Запоріжжі, - ред.) не вирішувало такі проблеми", - говорить директор.

Читайте також: Ворог обстріляв 22 населених пункти на Запоріжжі, є руйнування

Серед підприємців на ринку нині чимало і внутрішньо переміщених осіб, в тому числі із Запорізької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-