Весняний паводок на Волині йде на спад

Весняний паводок на Волині йде на спад

Укрінформ
Підтопленими на Волині залишаються менше п'яти тисяч гектарів сільськогосподарських угідь на території Любешівської громади. Отже, весняний паводок на території Волинської області йде на спад.

Про це повідомив у Фейсбуці регіональний офіс водних ресурсів у Волинській області, передає Укрінформ.

“На сьогодні у підтопленому стані залишаються менше 5 тис. га сільськогосподарських угідь на території Любешівської територіальної громади”, - йдеться в повідомленні.

У дописі зазначається, що спостерігається поступове зниження рівнів води у водотоках області, на заплаві надалі знаходяться річки Прип’ять та Стохід у Камінь-Каширському районі, решта річок - у руслі. Таким чином, водогосподарська обстановка на території Волинської області задовільна та контрольована.

Також інформують, що у верхів’ях меліоративних систем уже розпочато заакумулювання води, в першу чергу на осушених торфовищах, з метою дотримання норми осушення та запобігання виникнення пожеж.

На кінець травня вже задіяні у заакумулюванні 195 гідротехнічних споруд на площі 22,7 тис. гектара.

Читайте також: Паводок у Конго: понад 5500 людей вважаються зниклими безвісти

Як повідомляв Укрінформ, в усіх регіонах України спостерігається спад рівнів весняного водопілля, у Волинській, Черкаській і Рівненській областях залишаються підтопленими загалом 6092 га сільськогосподарських угідь.

Фото: Регіональний офіс водних ресурсів у Волинській області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-