На Буковині завершують облаштування шести шелтерів для переселенців

На Буковині завершують облаштування шести шелтерів для переселенців

Укрінформ
У Чернівецькій області за 30 мільйонів гривень, виділених з обласного бюджету, завершують облаштування шести об'єктів для проживання внутрішньо переміщених осіб. У шелтерах зможуть заселитися близько 440 людей.

Про це під час пресконференції розповів начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк, передає кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні ми завершуємо роботи з облаштування шести об'єктів, у яких ми зможемо розмістити більше 440 переселенців. Це такі шелтери з покращеними умовами проживання. Там створені достатньо комфортні умови з можливістю довготривалого проживання, умебльоване житло. Щоб люди не відчували ні в чому потреби, щоб могли нормально і вільно проживати у нас, ходити на роботу, водити дітей у садки і школи", - сказав Запаранюк.

На ці роботи з обласного бюджету були виділені близько 30 мільйонів гривень.

Крім того, зараз завершують підготовчі роботи щодо переоблаштування станції переливання крові у Хотині під багатоквартирний житловий будинок для вимушених переселенців. Він буде розрахований на 32 квартири.

Читайте також: У Косові на Прикарпатті відкрили шелтер для переселенців

"Наша задача - це забезпечити їм усі максимально комфортні умови проживання для того, щоб люди залишилися у нас і можливо, Буковина стала для них другою домівкою", - додав начальник Чернівецької ОВА.

Посадовець зауважив, що за неофіційними даними в область переїхало близько 220 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Зараз за офіційними даними на Буковині залишається постійно проживати 89 тисяч переселенців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-