Степова флора старих цвинтарів Миколаївщини та Одещини - вчені завершили експедицію

Степова флора старих цвинтарів Миколаївщини та Одещини - вчені завершили експедицію

Фото
Укрінформ
Учені завершили десятиденну експедицію з вивчення старих цвинтарів як рефугіумів степової флори у Миколаївській та Одеській областях, вони також вивчали рослинний покрив Миколаївської обласної обсерваторії, де зберігся фрагмент псамофітних степів.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці один з учасників експедиції професор Іван Мойсієнко (Херсонський державний університет).

«Завершилась експедиція з вивчення старих цвинтарів як рефугіумів степової флори… В ході експедиції досліджувалися старі цвинтарі Північного Причорномор’я в Миколаївській та Одеській областях. Загальна протяжність маршруту – 2309,3 км», - йдеться у повідомленні.

Загалом на 32 цвинтарях виявили 386 видів судинних рослин. Як зазначається, про природоохоронну цінність цвинтарів свідчить наявність значної кількості видів включених до Червоної книги та ще більшої кількості регіонально рідкісних видів.

Крім того, під час експедиції додатково дослідили фрагмент Троянового валу в околицях с. Глибоке.

Вчені вивчали також рослинний покрив Миколаївської обласної обсерваторії для підготовки наукового обґрунтування необхідності заповідання цієї території. «Тут в центрі міста Миколаєва зберігся фрагмент псамофітних степів, в тому числі і 5 видів судинних рослин, що охороняються (Allium savranicum, Alyssum savranicum, Ornithogalum bousheanum, Stipa borysthenica та Jurinea paczoskiana)», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Закарпатті волонтери розчистили Долину нарцисів

Як зазначається, ще під час експедиції досліджували старовинні редути в с. Мала Корениха, на яких відновився степовий рослинний покрив.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів вніс зміни до постанови щодо переліку наукових досліджень і науково-технічних розробок, подовживши термін дії пріоритетних напрямків до 2023 року.

Фото: Іван Мойсієнко / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-