В Одесі на корупції викрили командира військового госпіталя

В Одесі на корупції викрили командира військового госпіталя

Фото
Укрінформ
В Одесі правоохоронці викрили на корупції одного із командирів військового госпіталя, який за хабар обіцяв допомогти військовому отримати довідку про інвалідність.

Про це повідомили у ГУНП Одеської області, передає Укрінформ.

За даними слідства, військовий, який мав проблеми зі здоров’ям та хотів пройти військово-лікарську комісію (ВЛК) для отримання статусу особи з інвалідністю, звернувся до одного із командирів військового госпіталю.

«Той, не будучи компетентним і не звернувшись до спеціалістів, відразу заявив чоловіку, що його діагноз і хвороби «не дотягують» до того, щоб зробити групу інвалідності, але за грошову винагороду розміром 5000 доларів США він зможе допомогти у вирішенні цього питання», - розказали в поліції.

Військовий звернувся у правоохоронні органи. Командира затримали відразу після отримання хабаря.

«Наразі вирішується питання щодо повідомлення чоловіку про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди. Такі дії, відповідно до ч. 3 ст. 369-2 ККУ, караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна», - додали в поліції.

Читайте також: На Одещині перекрили канал втечі ухилянтів до Молдови

Як повідомлялося, в Одесі під час одержання хабаря затримали командира відділення військової частини, який видавав себе за представника центру комплектування. 

Фото: ГУНП Одеської області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-