У Кропивницькому узгодили з родинами загиблих воїнів створення Пантеону Героїв

У Кропивницькому узгодили з родинами загиблих воїнів створення Пантеону Героїв

Фото
Укрінформ
У Кропивницькому завершили розробку проєкту реконструкції секторів для почесних поховань військовослужбовців на територіях Рiвнянського та Далекосхідного кладовищ.

Першими, хто ознайомився з виглядом майбутнього Пантеону кропивницьких Героїв стали члени ініціативної групи – рідні загиблих воїнів, повідомляє Укрінформ з посиланням на Кропивницьку міськраду.

"У Кропивницькому завершено процедуру розробки проєкту реконструкції секторів для почесних поховань військовослужбовців на територіях Рiвнянського та Далекосхідного кладовищ у Кропивницькому. Першими, хто ознайомився з виглядом майбутнього Пантеону кропивницьких Героїв стали члени ініціативної групи – рідні загиблих воїнів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Меморіальне військове кладовище розраховане на 50 тисяч поховань — Мінветеранів

Готові напрацювання представив ініціативній групі – рідним загиблих військових – заступник міського голови Олександр Вергун. За його інформацією, меморіальний комплекс на Далекосхідному кладовищі (сектор, де зараз ховають військових) згідно з проєктом реконструкції буде ідентичний до комплексу на Рівнянському кладовищі — матиме вхідну групу з іменами всіх похованих воїнів, з алеями, доріжками між могилами, з огорожею. З протилежного боку планують облаштувати майданчик для паркування, а по периметру комплексу висадити туї та встановити лавочки й урни. Загальна площа ділянки – 0,548 га, вартість проєкту реконструкції – 25 мільйонів.

Розроблений проєкт передбачає також облаштування частини сектору почесних воїнських поховань на Рівнянському кладовищі. Вартість цього проєкту – 3,1 млн грн, площа ділянки – 0,063 га.

Робота над проєктом реконструкції секторів для почесних поховань військовослужбовців у Кропивницькому розпочалась влітку минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-