Із небезпечних населених пунктів Харківщини евакуювали всіх дітей

Із небезпечних населених пунктів Харківщини евакуювали всіх дітей

Укрінформ
Із небезпечних населених пунктів Харківської області евакуювали всіх дітей.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«79 дітей евакуйовано з населених пунктів Куп’янського району у межах обов’язкової евакуації. Відповідне рішення було ухвалено Координаційним штабом з питань обов’язкової евакуації під головуванням віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, обов’язкову евакуацію дітей проведено у Вільхуватській, Петропавлівській, Великобурлуцькій і Дворічанській територіальних громадах.

Люди отримали одноразову фінансову допомогу у розмірі 2 тис. гривень на дорослого і 3 тис. гривень на дітей віком до 18 років та осіб з інвалідністю.

Читайте також: У Запорізькій області на лінії фронту залишаються 46 дітей

Як повідомлялося, 7 березня Кабінет Міністрів схвалив ініціативу з примусової евакуації дітей із зон бойових дій. Підставою для проведення обов’язкової евакуації відтепер є рішення обласних військових адміністрацій, погоджене з органами військового командування та Координаційним штабом з питань проведення обов’язкової евакуації населення. Обов’язкова евакуація у примусовий спосіб дітей здійснюватиметься за супроводом одного з батьків, особи, яка їх замінює, або іншого законного представника.

Фото: minre.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-