На Хмельниччині ще три парафії московського патріархату перейшли до ПЦУ

На Хмельниччині ще три парафії московського патріархату перейшли до ПЦУ

Фото
Укрінформ
У Теофіпільській громаді на Хмельниччині три релігійні громади УПЦ московського патріархату перейшли до Православної церкви України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила Теофіпільська селищна рада.

«6 травня 2023 року відбулися загальні збори релігійних громад Хресто-Воздвиженського храму (село Воронівці) та храму Покрови Пресвятої Богородиці (село Немиринці) щодо переходу з підпорядкування Української православної церкви (московського патріархату) до Православної церкви України. На порядку денному учасники зборів обговорили питання зміни канонічного підпорядкування церкви з УПЦ МП на ПЦУ, зміни до статуту, обрання парафіяльної ради церкви та подання документів на реєстрацію», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ПЦУ визначиться з переходом на новий календар у травні - Епіфаній

Зазначається, що майже всі присутні на зборах проголосували за перехід парафій до ПЦУ. Рішення парафіян підтримав і настоятель храмів, який разом із ними перейшов до Православної церкви України.

За інформацією селищної ради, 7 травня до ПЦУ також перейшла релігійна громада Свято-Покровського храму в селі Шибена. Настоятель не підтримав рішення парафіян.

Як повідомляв Укрінформ, Хмельницька обласна рада ухвалила рішення про заборону діяльності УПЦ московського патріархату на території області.

Фото: Теофіпольська сільрада, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-