Остаточна крапка щодо подій 2 травня 2014 року в Одесі ще не поставлена - Братчук

Остаточна крапка щодо подій 2 травня 2014 року в Одесі ще не поставлена - Братчук

Укрінформ
Не всі учасники заворушень 2 травня 2014 року в Одесі зазнали покарань.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив голова Громадської ради в Одеській ОВА Сергій Братчук, передає Укрінформ.

«Другого травня сталася битва за українську Одесу. Кілька фігурантів кримінальних проваджень, які зараз відкриті, втекли після тих подій і перебувають на території російської федерації. Впевнений, що кара небесна в тому числі, окрім суду людського, теж їх наздожене, і покарання вони відбудуть», - наголосив Братчук.

За його словами, сьогодні в Одесі чергують посилені наряди Нацполіції та Нацгвардії. Біля входу на Куликове поле також пильнують медики. Вхід на Куликове поле здійснюється через пропускні пункти за документами, що засвідчують особу. Перед відкриттям входу до поля територію вже перевірили вибухотехніки.

Читайте також: В Одесі до Дня прикордонника відкрили монумент «Стіна героїв»

«Станом на зараз правопорушень не зафіксовано», - підкреслив Братчук.

Як повідомлялося, 2 травня 2014 року в Одесі відбулися сутички між проросійськими і проукраїнськими активістами. Під час сутичок пролунали постріли, загинули декілька людей. Згодом антимайданівців відтіснили до Куликового поля, де вони забарикадувалися у Будинку профспілок. Внаслідок пожежі, що виникла в будівлі, загинули 48 учасників масових заворушень. Приморський районний суд Одеси заочно оголосив вирок колишньому заступнику керівника обласної міліції Дмитру Фучеджі у справі про масові заворушення, що сталися 2 травня 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-