На Дніпрі спостерігається спад весняного водопілля

На Дніпрі спостерігається спад весняного водопілля

Укрінформ
На Дніпрі наразі спостерігається спад весняного водопілля, але утримується його пропуск каскадом Дніпровських водосховищ.

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ заявив начальник відділу гідрологічних прогнозів Укргідрометцентру ДСНС України Ілля Перевозчиков.

«Станом на ранок ми спостерігаємо наступну ситуацію: на річці Дніпро ми спостерігаємо спад весняного водопілля, але утримується його пропуск каскадом Дніпровських водосховищ. Тому у зв’язку з цим у Черкаській області оголошений червоний рівень небезпеки (найвищий), де ймовірне підтоплення заплавних та понижених територій і з негативними наслідками масового характеру», - заявив він.

Представник Укргідрометцентру уточнив, що також помаранчевий рівень небезпеки (ІІ) був оголошений у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Дніпропетровській та Херсонській областях.

Читайте також: У Києві три дні поспіль зростає рівень води в річках

Перевозчиков сказав, що зараз вони спостерігають розвиток паводка на річках Карпатського регіону, тобто, це - річки Закарпаття та басейн Дністра.

«Також можна зазначити, що весняне водопілля, точніше його пропуск, викликав підвищення рівнів води у акваторіях водосховищ у межах Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської області. І є імовірними підтоплення. Тож через це навіть у Херсонській області вже оголошений помаранчевий рівень», - уточнив він.

Зі свого боку пресофіцер ДСНС Олександр Хорунжий поінформував щодо підтоплення сільськогосподарських угідь, що це найбільше стосується Кам’ян-Каширського і Ковальського районів Волинської області і Сарненського та Варатського районів Рівненської області.

Окремо речник рятувальної служби зазначив, що ДСНС постійно моніторить ситуацію щодо водопілля, зокрема - за допомогою БПЛА. Відповідно, на місцях працюють мобільно-оперативні групи - там, де найбільш складна ситуація. За його словами, це стосується, зокрема, Чернігівщини і Черкащини.

Читайте також: Влада Києва заявляє, що столиця пройшла пік весняної повені

«У нас відкачано води тільки за добу понад 2 тисячі кубометрів, а загалом з початку робіт ми відкачали понад 56 тисяч кубометрів води і допомагали (відкачувати воду – ред.) людям з їхніх присадибних ділянок і будинків. Доставлено понад 6 тисяч кілограмів продуктів харчування і перевезено десь приблизно 4100 людей через водні перешкоди», - заявив він.

Хорунжий уточнив, що рятувальники евакуювали загалом з будинків 27 людей.

«Загалом з початку робіт залучалося 1430 рятувальників та 655 одиниць техніки. Тобто, ми готові до будь-якого розвитку ситуації і постійно знаходимося у взаємодії з Гідрометцентром», - зазначив речник ДСНС.

Як повідомлялося, за даними ДСНС, в Україні станом на ранок четверга залишаються підтопленими 704 дворогосподарства і 98 будинків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-