На річках Закарпаття 25-26 квітня очікується підвищення рівнів води

На річках Закарпаття 25-26 квітня очікується підвищення рівнів води

Укрінформ
У другій половині доби 24 квітня та протягом 25-26 квітня очікується підвищення рівнів води на річках Закарпаття. 

Про це інформує пресслужба Державної служби України з надзвичайних ситуацій, передає Укрінформ.

“У другій половині доби 24 квiтня та протягом 25-26 квітня, у зв'язку зі значними опадами, очікується підвищення рівнів води, над поточними відмітками, без негативних наслідків: на рiчках басейну Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.) на 0,2-0,7 м; на річках Закарпаття - на 0,5-1,8 м, у нижнiх течiях р.Боржава - до 2,0-2,5 м”, - заявили у ДСНС.

Своєю чергою, 24-26 квітня, внаслідок пропуску весняного водопілля через водосховища Дніпровського каскаду, утримуватиметься затоплення заплавних територій та понижених ділянок у низці населених пунктів.

Зокрема, це очікується на Кременчуцькому водосховищі у Черкаській області (ІІІ рівень небезпеки — червоний), і на Кременчуцькому, Кам’янському, Дніпровському та Каховському водосховищах у Полтавській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Запорізькій та Херсонській областях (ІІ рівень небезпеки – помаранчевий).

Читайте також: В Україні через сильні й затяжні дощі затримується посівна

У пресслужбі поінформували, що 24 квiтня на рiчцi Стир у створi поста Колки при подальшому пiдвищеннi рiвня води на 1-5 см за добу очiкується затоплення сільськогосподарських та господарських споруд у прирiчкових населених пунктах Камiнь-Каширського та Луцького районiв Волинської областi (I рiвень небезпеки - жовтий).

А 24-26 квітня на р. Дніпрі у м. Києві, Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київщини утримуватиметься затоплення заплавних територій та часткове затоплення низьких прирічкових територій (І рівень небезпеки — жовтий).

За даними ДСНС, 24-27 квітня на Десні нижче Макошиного в межах Чернігівщини продовжиться підвищення рівнів води на 2-5 см за добу з подальшим затопленням понижених ділянок заплави вздовж ділянки Десни Чернігів-Морівськ та у створі поста Морівськ; з частковим затопленням територій міського пляжу, садово-дачної забудови, доріг на заплаві у Чернігові (район Кордівка) (ІІ рівень небезпеки - помаранчевий).

“24-27 квітня на Десні вище Макошиного рівні води знижуватимуться на 2-10 см за добу з поступовим зменшенням затоплення заплави та перевищення небезпечних відміток затоплення територій ряду сіл, обтоплення їх водою, порушення транспортного сполучення з прирічковими населеними пунктами у Новгород-Сіверському, Корюківському, Ніжинському, Чернігівському районах Чернігівської області (ІІ рівень небезпеки — помаранчевий)”, - уточнили рятувальники.

Читайте також: У Києві за день рівень води у Дніпрі впав ще на 20 сантиметрів

Зазначається, що 24-27 квітня на Верхньому Дніпрі в межах країни утримуватимуться високі рівні води з тенденцією зниження на 1-10 см за добу, зберігатиметься затоплення заплави, порушення транспортного сполучення, обтоплення та відрізання від основних шляхів сполучення та часткове затоплення окремих населених пунктів в ряді прирічкових сіл у Чернігівському районі Чернігівської області (ІІ рівень небезпеки - помаранчевий).

Як повідомлялося, в Укргідроенерго заявили, що станом на 24 квітня фіксується спад рівнів води у восьми річках, гідроенергетики здійснюють контрольовані скиди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-