На Прикарпатті відкрили меморіальну дошку «Да Вінчі»

На Прикарпатті відкрили меморіальну дошку «Да Вінчі»

Фото
Укрінформ
На Прикарпатті, у селищі Бовшів, відкрили меморіальну дошку загиблому Дмитру Коцюбайлу (позивний «Да Вінчі»). Вона доповнила пам’ятні дошки на стінах гімназії, де вчився легендарний боєць.

Про це у Фейсбуці повідомив заступник голови Івано-Франківської ОВА Віталій Ільчишин, передає Укрінформ.

«Сьогодні у селі Бовшів на стінах гімназії, поряд з пам’ятними дошками воїну-афганцю, загиблому воїну АТО, загиблому воїну у російсько-українській війні відкрили меморіальну дошку загиблому воїну Дмитру Коцюбайлу «Да Вінчі», - повідомив Ільчишин.

Він додав, що родині загиблого вручили також найвищу нагороду області - медаль «За заслуги перед Прикарпаттям».

Дмитро Коцюбайло народився в 1995 році у прикарпатському селі Задністрянське у багатодітній родині. У мами їх було шестеро – два брати і чотири сестри. У перший клас Дмитро пішов вже у Бовшеві.

На фронт Дмитро Коцюбайло вирушив добровольцем у 2014 році, коли йому було 18 років. Тоді взяв собі позивний «Да Вінчі».

У 2016 році призначений командиром 1-ої окремої штурмової роти "Вовки Да Вінчі". Дмитро отримав звання Героя України у 2021-му році, з 2017-го – «Народний герой».

Читайте також: У Києві пройшла панахида за Героєм України «Да Вінчі»

Минулого літа 27-річний Да Вінчі став військовослужбовцем Збройних сил України і отримав звання «молодший лейтенант». Свій останній бій легендарний «Да Вінчі» прийняв 7 березня під Бахмутом.

10 березня Дмитра Коцюбайла поховали у Києві.

Фото: Віталій Ільчишин Заступник Голови Івано-Франківської ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-