Суд закрив справу щодо завищених премій мера Тернополя Сергія Надала

Суд закрив справу щодо завищених премій мера Тернополя Сергія Надала

Укрінформ
Суддя постановила закрити відносно Сергія Надала провадження у справі про адміністративне правопорушення, передбачене частинами 1-2 статті 172-7 КУпАП.

Як повідомляє Укрінформ, про рішення суду в Телеграмі написав Сергій Надал.

Йдеться про протокол Нацагентства з питань запобігання корупції, де вказано, що міський голова Тернополя півтора року призначав собі максимальні премії, що становили до 250% його посадового окладу, при цьому він не повідомляв агентство про конфлікт інтересів.

«У Тернопільському міськрайонному суді відбулось судове засідання по справі, згідно з якою НАЗК в особі Тернопільської обласної прокуратури звинувачувало мене, як міського голову, щодо т.з. «конфлікту інтересів». Суд виніс постанову, якою закрив провадження у зв’язку з відсутністю в моїх діях адміністративного правопорушення. Тобто звинувачення в «захмарних преміях» та інших додаткових нарахуваннях є неправомірними та нікчемними», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: ВАКС повторно відмовив у продовженні термінів слідства щодо Коболєва

Суддя зазначила, що згадані розпорядження про премії прийняті не тільки стосовно міського голови, а й відносно працівників Тернопільської міської ради.

«При цьому у всіх випадках розмір визначених міському голові премій, як і матеріальної допомоги, не перевищував максимально можливого рівня розміру матеріальної допомоги міського голови, дорівнював і був однаковим розмірам доплат працівникам ради, а розмір премій навпаки був меншим від розміру премій окремих заступників міського голови та деяких керівників структурних підрозділів”, - йдеться в рішенні суду.

Також наголошується, що згідно із законодавством, НАЗК мало б складати протокол про адміністративне правопорушення в присутності Сергія Надала, а не надсилати копії поштою, пише Суспільне.

Читайте також: ВАКС продовжив Коболєву запобіжний захід ще на два місяці

Під час судового засідання стало відомо, що 5 заступників міського голови та секретар ради мали 400% премії, тоді як міський голова Надал – 250%.

«За лютий 2022 року Надал Сергій Віталійович - преміювання 200%”, – озвучила розмір премій суддя Ірина Марциновська.

Прокурорка Тетяна Дедюх наголосила, що рішення суду не передбачає оскарження. Вона просила суд визнати Сергія Надала винним та призначити йому штраф 6 800 гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-