В Україні утримається небезпека підтоплення у низці областей

В Україні утримається небезпека підтоплення у низці областей

Укрінформ
У Державній службі з надзвичайних ситуацій застерігають щодо небезпеки підтоплення в низці регіонів України через підвищення рівня води в річках.

Про це пресофіцер ДСНС України Олександр Хорунжий сказав на брифінгу "Питання безпеки під час Великодня — застереження та рекомендації ДСНС" в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"Ми робили попередження перед підйомами, які сталися 12-13 квітня. Зокрема, це ділянки річок Дністер – Галич (Івано-Франківська область), Заліщики (Тернопільська область), там продовжується і наразі підвищення рівня води на 1,2–1,7 м на поточних відмітках", – зазначив він.

Пресофіцер ДСНС попередив, що в найближчі дні в Україні спостерігатиметься зростання рівня води в межах верхньої течії річки Дніпро на 0,1–0,3 м.

Читайте також: Українців попередили про підвищення рівнів води на Верхньому Дніпрі

Хорунжий також повідомив, що в Чернігівській області є затоплення окремих сільськогосподарських ділянок та оголошено другий рівень небезпеки – помаранчевий.

"Щодо роботи ДСНС на цих ділянках, які були підтоплені, хочу повідомити, що станом на 7.00 сьогоднішнього ранку річкою Дніпро підтоплено в Чернігівському районі 275 господарств у семи населених пунктах. Це саме дворогосподарства, підтоплених житлових будинків немає", – уточнив він.

Окрім того, за словами представника ДСНС, за добу відбулося затоплення заплави і окремих ділянок водойм, зокрема в Новгород-Сіверському, Корюківському та Чернігівському районі Чернігівської області. Також утворюється затоплення заплави і перевищення небезпечної відмітки річкою Снов на Чернігівщині.

Хорунжий також поінформував, що очікується підйом води на рівні 0,1-0,6 м на річці Ворона, що тече біля міста Тисмениця, Івано-Франківської області.

Читайте також: У Києві та області через загрозу підтоплення оголошений другий рівень небезпеки

Водночас він повідомив, що 12 квітня силами ДСНС через річку Десна та річку Віть, між Новгородським Сумської області та селом Бирине Чернігівської області, моторним човном було перевезено 37 осіб, а всього з початку робіт – понад 500 осіб.

"Ситуація контрольована, сили і засоби ДСНС залучені, постраждалих та жертв немає. Ситуація тимчасова, і я думаю, що при поліпшенні погодних умов вода зійде самопливом", – запевнив Хорунжий.

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок весняного водопілля у Дніпрі може піднятися рівень води.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-