Керівнику Черкаської єпархії УПЦ МП оголосили нову підозру

Керівнику Черкаської єпархії УПЦ МП оголосили нову підозру

Відео
Укрінформ
Керівнику Черкаської єпархії Української православної церкви московського патріархату оголошена підозра за поширення московських наративів та заклики до об’єднання релігійних громад проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Митрополиту інкримінується виправдовування та визнання правомірною збройної агресії рф (ч. ч. 2, 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, під керівництвом фігуранта після російського вторгнення офіційний сайт єпархії був оновлений за шаблонами православних інтернет-ресурсів рф. Також були додані гіперпосилання, за якими можна перейти на сайти російської православної церкви.

Встановлено, що священнослужитель забезпечував систематичне розміщення інформаційних матеріалів із наративами московського патріарха кирила й закликами до об’єднання церков і суспільства задля "перемоги" росії.

Зміст публікацій містив ознаки виправдовування, заперечення й визнання правомірною збройної агресії рф проти України.

Як уточнили в Службі безпеки України, розпорядження створити в єпархії новий відомчий сайт за шаблоном рпц клірик віддав у 2020 році.

Під час розробки сайту було використане російське програмне забезпечення, яке дозволяло ретранслювати деструктивний контент з прокремлівських інтернет-ресурсів. Серед них – patriarchia.ru та pravoslavie.ru, депропагандисти рпц виправдовують збройну агресію росії та воєнні злочини загарбників.

Відео: СБУ

Також на "новому" сайті митрополит, зокрема, вихваляв священиків, які допомагають агресору, та закликав до об’єднання релігійних громад у війні проти України.

Читайте також: На Хмельниччині припинили право на користування землею ще для семи храмів УПЦ МП

Як повідомляв Укрінформ, у лютому керівнику Черкаської єпархії УПЦ МП оголосили підозру в розпалюванні міжконфесійної ворожнечі.

Фото: ОГП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-